Hvit asparges og laks, kan det bli bedre? Hvit asparges er søtere enn den grønne, regnes for å være mere eksklusiv og blir ofte kaldt det hvite gullet. Det viktigste når du skal tilberede en slik fantastisk råvare er skrellingen og kokingen, den må ikke kokes for mye, da blir aspargesen vassen, og kokes den for lite har den lett for å bli litt bitter. Kok aldri asparges i aluminiumskjele, det kan gi aspargesen en metallsmak. Det vanligste er å servere hvit asparges med hollandaise og spekeskinke, eller den smørdampes, jeg har valgt å servere denne herligheten med røkt laks, sammen med rømme som er rørt sammen med masse urter.
TIL 2 PERSONER TRENGER DU:
6 store hvite asparges
6 store skiver røkt laks
1 ts salt
1 ss presset sitron
1 ts sukker
2-3 reddiker i tynne skiver (kan sløyfes)
3-4 sukkererter i fine strimler (kan sløyfes)
Urter som pynt
URTERØMME:
Ca. 2 dl rømme
Litt presset sitron
Salt - pepper
2-3 ss finklippet urter (oregano, gressløk, persille, timian)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar