Søk i denne bloggen

torsdag 14. juni 2018

Hvit asparges med laks og urterømme


Hvit asparges og laks, kan det bli bedre? Hvit asparges er søtere enn den grønne, regnes for å være mere eksklusiv og blir ofte kaldt det hvite gullet. Det viktigste når du skal tilberede en slik fantastisk råvare er skrellingen og kokingen, den må ikke kokes for mye, da  blir aspargesen vassen, og kokes den for lite har den lett for å bli litt bitter. Kok aldri asparges i aluminiumskjele, det kan gi aspargesen en metallsmak. Det vanligste er å servere hvit asparges med hollandaise og spekeskinke, eller den smørdampes, jeg har valgt å servere denne herligheten med røkt laks, sammen med rømme som er rørt sammen med masse urter.


TIL 2 PERSONER TRENGER DU:

6 store hvite asparges
6 store skiver røkt laks
1 ts salt
1 ss presset sitron
1 ts sukker
2-3 reddiker i tynne skiver (kan sløyfes)
3-4 sukkererter i fine strimler (kan sløyfes) 
Urter som pynt


URTERØMME:

Ca. 2 dl rømme 
Litt presset sitron
Salt - pepper
2-3 ss finklippet urter (oregano, gressløk, persille, timian)


 Kutt av de nederste 2-3 cm på aspargesen. Legg aspargesen på et skjærebrett og skrell fra tuppen og ned med en aspargesskreller eller en potetskreller. Kok opp ca. 2 - 2 1/2 liter vann og tilsett salt, sukker og presset sitron. Legg i aspargesen når vannet koker og kok i 6-8 minutter alt etter hvor tykke asparges du har. Legg aspargesen rett over i sikaldt vann når de er ferdigkokt. Ta de opp av vannet så snart de er avkjølt og tørk de forsiktig med et kjøkkenhåndkle eller kjøkkenpapir. Rør de finklipte urtene inn i rømmen sammen med salt, pepper og litt presset sitron. Smak til. Legg asparges og laks på et fat, legg på litt av urterømmen og resten serveres i en skål ved siden av. Pynt med urter, sukkererter og skiver av reddik. Serveres sammen med toast og god drikke.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar