tirsdag 9. april 2013

Tomatsuppe "Ganske enkelt"


En "himmelsk munnfull"av en tomatsuppe, mild, men utrolig rik på smak fra gode råvarer, hva skal man egentlig med posesuppe når det er så enkelt å lage en næringsrik og kjempegod suppe som dette? Suppen lager du på basisvarer som du vanligvis har i kjøleskapet.


                               DU TRENGER TIL 4 PERSONER:                                  

   1 finhakket løk
1/2 finhakket fennikel
Ca. 10 cm purre i ringer
1 fedd finhakket hvitløk
Olivenolje
1stor boks hermetieke tomater
1 stor ss tomatpure
1-2 ts timian
1-2 ts paprikapulver
                                                                                                      
1 ts merian
2 ts honning
1 ss balsamicoeddik
Ca. 1 liter kylling eller grønnsaks kraft
eller vann og terning
Ca 1 1/2 dl fløte
Salt - pepper 


 Fennikel, løk, purre og hvitløk surres i olje til det blir mykt og blankt, tilsett tomatpure og la den få surre med et par minutter. Tilsett krydder, rør godt rundt og hell i de hermetiske tomatene sammen med kraft og la det hele koke over svak varme i ca 30 - 35 minutter.
Bruk en stavmikser og kjør suppen helt glatt. Smak til med salt, pepper, honning, balsamicoeddik og matfløte. Kok opp, men vær forsiktig det kan bli rene vulkanen nedi en slik suppegryte, det kan sprute ganske kraftig.
Serveres med kokte egg, godt brød og god drikke.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar