Søk i denne bloggen

lørdag 6. april 2013

Oreodessert


Hvem sier nei takk til dessert når den er så enkel å tilberede og blir sååååå god, dette er en populær dessert hos barna siden grunnlaget for desserten er Oreokjeks.


 DU TRENGER TIL 5-6 PERSONER:

160 gr kremost naturell
Saft av 1 appelsin
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Ca. 40 gr melis
1 pakke knuste Oreokjeks
+ noen kjeks til pynt (kan sløyfes)
Frukt eller bær til pynt

Kjør knapt 1 dl av kremfløten sammen med kremosten og appelsinsaften i en foodprosessor eller stavmikser til det blir en tykk og jevn krem.  Resten av kremfløten stivpiskes sammen med melisen.
Bland de to kremene sammen uten å røre for mye, bruk en slikkepott og vend det sammen.
Knus kjeksene og legg lagvis kjeks, krem, kjeks, krem i en skål eller i porsjonsglass. Pynt med en kjeks og bær. Desserten bør ikke stå så lenge før den skal spises, men kremen kan lages ferdig i god tid på forhånd.



1 kommentar: