Så ofte som vi spiser laks er det bra det er sunn mat,vi spiser ikke laks bare til middag heller, men ofte laks i en eller annen variant til lunsj også. I dag har jeg stekt laksen på stekepannen i godt smør, og som tilbehør ble det pasta og en nydelig kremet spinatstuing. Spinat er nydelig når den tilberedes på denne måten.
DU TRENGER TIL FIRE PERSONER:
8 små eller 4 store laksefileter uten skinn og bein
Litt raspet sitronskall
Salt - pepper
Smør til steking
La smøret bli nøttebrunt før du legger i laksefiletene og strø på salt og pepper sammen med litt raspet sirtonskall.
Stek på middels varme til filetene så vidt er gjennomstekt, heller i minste laget enn for mye stekt.
Kok pasta etter anvisningen på pakken.
KREMET SPINAT
2 finhakket sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
Olivenolje
Ca. 250 gr frisk spinat
1 dl fløte
1 ss dijonsennep
Salt og pepper
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar