mandag 7. november 2016

Fisk og poteter med pimenton og løk


Her er gamle minner fra Spania dukket frem, dette er en av de gode fiskerettene som serveres på små restauranter og det er en rett som de spanske husmødrene lager til familien sin. Spanjolene bruker forskjellig fiskeslag og ofte merluza til denne fiskeretten, selv har jeg brukt torsk i dag.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 torskefileter uten skinn og bein
Liten klype salt
4 - 5 små poteter
1 liten rødløk i tynne båter
2-3 vårløk i ringer
Olivenolje
MARINADE:
2-3 ss god olivenolje
2-3 ss sherryeddik (eller vineddik)
1 ts røkt paprika pulver
Ca. 1 ts flaksalt 


Kok potetene på vanlig måte og la de avkjøle. Sett stekeovnen på 200 grader. Del løk og vårløk som legges i en ildfast form sammen med litt olivenolje som settes i stekeovnen i ca. 10 - 12 minutter. Og mens løken står i ovnen rører du sammen alle ingrediensene til marinaden, bruk en pensel og pensle marinade på fiskestykkene,og strø en liten klype salt på fisken. Del de kalde potetene i store biter og legg de i marinaden og vend rundt. Ta ut formen med løk, og legg potetene sammen med løken, vend rundt slik at det blir blandet. Lag litt plass i formen og legg i fiskestykkene. Sett formen i stekeovnen igjen, og la den stå i 10 - 14 minutter ettter hvor tykke fiskefiletene er.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar