lørdag 12. november 2016

Epler med smuldredeig



Denne desserten er en av de beste, enkleste og raskeste og den blir aller best med litt syrlige epler.
Det finnes massevis av oppskrifter på "Apple Crumble" og de fleste er nok like lettvint og god som denne her, men her er altså min oppskrift.

DU TRENGER TIL 4-5 PERSONER:
4 -epler
2 ss sukker
1-2 ts kanel
180 gr kaldt smør
50 gr sukker
100 gr havregryn
100 gr hvetemel
50 gr grovhakede hasselnøtter (kan sløyfes)


Bruk en paiform eller en annen ildfast form, du kan også bruke en kakeform. Skrell eplene, ta ut kjernehusene og del eplene i båter. bland eplebåtene med kanel og 2 ss sukker, og fordel eplene i bunnen av formen. Bruk rene hender og kna sammen mel, sukker, smør, havregryn og hasselnøtter slik at de blir ujevne klumper, fordel dette over eplene i formen. Stek paien ved 200 grader i ca. 15 - 20 minutter. Avkjøl desserten noe før den serveres lunken med iskrem, pisket krem eller vaniljesaus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar