Søk i denne bloggen

tirsdag 1. november 2016

Falukorv med pytt


Enkel hverdagsmat, lettvint med alt i en form, men veldig godt. Vil du kan du tilsette litt rødbeter fra glass, når formen er ferdigstekt. Av grønnsaker kan du bruke det du har i grønnsaksskuffen.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Passe stor falukorv eller annen pølse som passer
Ca. 2 dl raspet ost
2 poteter i biter
1 gulbete i biter (eller bruk andre grønnsaker)
1 eple i biter
1 rødløk i tynne båter
Litt god olje
Salt - pepper
Litt timian 
Hakket persille


Kutt opp alle grønnsakene, ha litt oje på stekepannen og la grønnsaker, eple og rødløk få surre over middels varme til alt begynner å bli mykt. Legg pølsen langs kanten på en ildfast form, bruk en skarp kniv og skjær pølsen i skiver nesten igjennom, slik at den henger sammen på undersiden, legg i så mye ost det er plass til i mellomrommene, og dryss litt ost på toppen. Grønnsakene som du har surret på stekepannen legges ved siden av pølsen, og strø over litt salt, pepper og timian. Sett formen i stekeovnen på 200 grader og stek i ca. 20 minutter eller til osten bobler og potet og grønnsaker er ferdig. Dryss over rikelig med finklippet persille.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar