Med en luftig eggekake har du en velsmakende middag eller lunsjrett, som er veldig rask å tilberede. Eggekaken serveres med et godt brød, og toppet med bacon, tomater og vårløk. Vil du, kan du lage en salat ved siden av og bare toppe eggekaken med bacon.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
4 - 5 egg
Litt salt og pepper
1/2 dl melk
1 strøken ss hvetemel
Smør/olje til steking
Ca. 100 - 150 gr bacon
8 - 10 små tomater eller et par store tomater i skiver
1-2 vårløk
2 skiver brød
Stek bacon i litt smør på stekepannen og legg tilsides. Pisk sammen egg og salt, pepper, tilsett melk og hvetemel. Pisk godt slik at det ikke blir klumper. Ha litt smør/olje i stekepannen og hell i røren. Slå varmen på komfyren ned til middels, og stek i ca 5 minutter. Demp varmen enda litt, legg et lokk over eggekaken og la den steke i ca. 10 minutter til. Rist skivene i brødristeren, legg eggekaken på et fat og topp med baconbitene, tomat og småkuttet vårløk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar