Pasta er en grei og populær hverdagsmiddag, her kommer en pastarett som smaker nydelig av sødmefyllte bakte tomater og deilig sprøstekt parmaskinke. Bruk den pastatypen du liker best, og har du ikke parmaskinke smaker denne lille retten også godt med vanlig spekeskinke.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
Ca. 150 gr pasta
Ca. 100 gr grønnkål
6-8 skiver parmaskinke
1/2 dl pastavann
ca. 1 - 1 1/2 dl creme fraiche (10 eller 18 %)
Ca. 1 dl finrevet parmesan
BAKTE TOMATER:
Ca. 250 gr småtomater
1 liten ts. sukker
1/2 ss chiliflak
Salt - pepper
Olivenolje
Del tomatene og legg de med snittflaten opp i en ildfast form. Ringle over god olivenolje, dryss over sukker, salt, pepper og chiliflak som godt kan knuses i en mortel først. Sett tomatene i stekeovnen ved 150 grader i ca. 40- 50 minutter til tomatene er blitt myke har falt sammen. Legg parmaskinken på et stekebrett dekket med bakepapir og stek de ved 200 grader i 6 minutter. Riv opp grønnkålen i små biter, men riv bort de groveste stilkene. La grønnkålen få koke sammen med pastaen de siste 2-3 minuttene. Ta av 1/2 dl av kokevannet til pastaen og hell av vannet når pastaen er ferdig kokt og hell den tilbake i gryten igjen. Hell den lille skvetten pastavann over pastaen sammen med parmesan og creme fraiche. Rør godt rundt og bland forsiktig inn de bakte tomatene. Legg pastaen over på et fat og legg på de stekte parmaskinke skivene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar