onsdag 7. juli 2021

Tarte Flambée


 Jeg vet ikke om jeg skal kalle dette pizza eller Tarte Flambée eller som i Tyskland, der kallers dette for Flammekuchen. Deigen er uten gjær og skal ikke heve, den er rask å røre sammen og bare klemmes ut på et bakepapir med fingrene. Bunnene blir knasende sprø i kantene når den er stekt og som fyll kan du egentlig bruke det du liker best. Denne "Pizzaen" kan spises nystekt og varm, eller delt i biter og serveres kald som snacks.

DU TRENGER TIL 2 BUNNER:

3 dl vann

2 ss olivenolje

130 gr tipo  00 mel (pizzamel)

280 gr hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts salt

FYLL 1:

1/2 beger creme fraiche(18 %)

Litt pizzakrydder (valgfritt)

Strimler av salamipølse

Rødløk i tynne ringer

Små tomater delt i to

Selbu blå ost

FYLL 2:

1/2 beger creme fraiche (18 %)

Litt pizakrydder (valgfritt)

Ca. 80 gr bacon i tynne strimler

Rødløk i tynne ringer

Selbu blå ost

Hell vann og olje i bakebollen. Bland sammen begge meltypene, salt og bakepulver og rør dette inn i vann/olje blandingen litt etter litt. Bruk helst en kjøkkenmaskin og la maskinen gå i 5-8 minutter. Deigen skal være ganske bløt. Del deigen i to  ca. like store deler og legg hver del på hver sitt bakepapir som du har strødd litt mel på. Sett stekeovnen på 270 grader og sett inn to stekebrett. Bruk litt mel på hendene og klapp deigen tynt utover bakepapiret. Legg på fyll. Når stekeovnen har nådd 270 grader tar du ut et av stekebrettene (det andre skal fortsatt stå i ovnen) og drar den ene pizzaen med bakepapiret over på det glovarme stekebrettet og sett det på øverste rille i stekeovnen. Stek i ca. 12 minutter. Ta ut pizzaen når den er ferdig, dra den over på en rist. Ta ut det andre stekebretter og gjenta prosessen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar