torsdag 8. juli 2021

Pølse og grønnsaksgrateng med sennep og parmesan


 En smaksrik grateng med masse grønsaker og et lokk av creme fraiche, sennep og parmesan, en grei og enkel hverdagsmat.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 350 gr pølser  i skiver

2 vårløk

2 fedd finhakket hvitløk

1 gulrot i strimler

2 poteter i biter eller skiver

1 liten rødløk i båter

Litt brokkoli eller brokkolini

Fenikkel eller en bit blomkål 

2-3 grener timian

Salt og pepper 

Smør/olje til steking

2 dl cremefraiche (gjerne blanding av 18 % og 10 %)

2 dl finreven parmesan

Ca. 1 ss grov dijon sennep


Ha smør/olje på stekepannen og stek pølseskivene lett over middels varme. Legg pølsene over i et ildfast fat. Når pølsene erferdig stekt legger du på potetene og restten av grønnsakene, vend rundt det skal ikke bli brunt, men de skal bli blanke og begynne å bli litt myke. Hell de ferdig stekte grønnsakene over pølsene, dryss over litt salt og pepper. Rør sammen creme fraiche, sennep og parmesanost og bre den over pølse og grønnsaker i formen. Sett formen i stekeovnen ved 190 grader i ca. 25 minutter. Ser du at gratengen blir fort for brun, legger du over et bakepapir. Serveres gjerne med en frisk salat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar