En smaksrik grateng med masse grønsaker og et lokk av creme fraiche, sennep og parmesan, en grei og enkel hverdagsmat.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
Ca. 350 gr pølser i skiver
2 vårløk
2 fedd finhakket hvitløk
1 gulrot i strimler
2 poteter i biter eller skiver
1 liten rødløk i båter
Litt brokkoli eller brokkolini
Fenikkel eller en bit blomkål
2-3 grener timian
Salt og pepper
Smør/olje til steking
2 dl cremefraiche (gjerne blanding av 18 % og 10 %)
2 dl finreven parmesan
Ca. 1 ss grov dijon sennep
Ha smør/olje på stekepannen og stek pølseskivene lett over middels varme. Legg pølsene over i et ildfast fat. Når pølsene erferdig stekt legger du på potetene og restten av grønnsakene, vend rundt det skal ikke bli brunt, men de skal bli blanke og begynne å bli litt myke. Hell de ferdig stekte grønnsakene over pølsene, dryss over litt salt og pepper. Rør sammen creme fraiche, sennep og parmesanost og bre den over pølse og grønnsaker i formen. Sett formen i stekeovnen ved 190 grader i ca. 25 minutter. Ser du at gratengen blir fort for brun, legger du over et bakepapir. Serveres gjerne med en frisk salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar