onsdag 7. juli 2021

Minestrone med pistou

Lager du en stor gryte minestrone har du middag eller lunsj klar i kjøleskapet for flere dager, og lager du ekstra mye kan du putte en eller to porsjoner i fryseren, for slikt er kjekt å ha. Du får også ryddet kjøleskapet og ingen rester behøver å gå til spille. Nesten alt av grønnsaker kan brukes i en minestrone. I oppskriften skriver jeg ned de ingrediensene jeg har brukt i dag til denne suppen, men har ikke angitt mengde på alt. Suppen blir ekstra god toppet med en god pistou, en kald urtesaus fra Provence.

DU TRENGER:

3-4 ss god olivenolje

Ca.  100 gr bacon i små terninger

1 finhakket løk

1/4 purre i tynne ringer

1 finhakket fedd hvitløk

2-3 gulrøtter i små terninger

2-3 skiver rotselleri i små terninger

2-3 skiver kolrabi i små terninger

Skalk ned nykål fint kuttet

1 pastinakk i små terninger

1/2 fennikel i små terninger

1 stor potet i små terninger

Stilken av en brokkoli i små terninger

Noen blomkålbuketter i små biter

Liten klype chiliflak

Oregano

Rosmarin

1/2 laurbærblad

2 ss tomatpure

1 boks (400 gr) hakkede hermetiske tomater

Vann

Kyllingfond (eller et par kyllingbuljong-terninger)

Salt pepper

2-3 ss balsamicoeddik

Liten boks bønner

Start med å finne frem alle de grønnsakene du skal bruke, skrell og del opp i små biter. Ha olivenolje i en gryte og varm forsiktig opp. Tilsett løk og hvitløk og la løken surre til den blir myk. Tilsett bacon som får surre med, men pass på at det ikke blir for varmt, det skal ikke brunes. Tilsett tomatpure slik at den får frese litt sammen med løk og bacon. Så tilsetter du grønnsakene litt etter litt, rør rundt slik at alt får surre sammen. Hell i hermetiske tomater, og legg i laurbærblad. Knus chiliflakene i en mortel og tilsett krydder, salt og pepper sammen med kyllingfond og balsamicoeddik. Kok opp og la suppen småputre til alt er gjennomkokt, tilsett vann slik at suppen får passende konsistens. Tilsett bønner tilslutt og smak til med mere krydder, kyllingfond, balsamico, salt og pepper. Suppen skal ha en rik og kraftig smak.


PISTOU (URTESAUS):

1 fedd hvitløk

3/4 dl olivenolje

1 ss raspet parmesanost

Raspet skall av 1/2 sitron

Ca. 8 - 10 dl basilikum (kan bruke halvparten persille)

Flaksalt 

Kjør hvitløk, basilikum og sitron i en blender og rør inn olivenolje. Smak til med flaksalt. Legg en liten skje urtesaus i hver tallerken suppe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar