mandag 19. juli 2021

Blåbær panna cotta med vanilje panna cotta


 Panna cotta er noe av det enkleste du kan lage, den kan lages slik som i Italia av kun kremfløte, eller du kan putte i noen ingredienser som ikke er fult så kaloririke. Jeg har laget en panna cotta med blåbær og toppet den med en panna cotta som er laget av bla. vaniljekesam. Som topping kan du bruke en bærsaus eller friske bær. Husk at Panna cotta er en mektig dessert, så la ikke porsjonene bli for store. Denne porsjonen her rekker til 5-6 personer.

DU TRENGER TIL BLÅBÆR PANNA COTTA:

2 1/2 dl kremfløte 

1 dl H-melk

75 gr sukker

1/2 vaniljestang

3 pl gelatin

175 gr frosne blåbær

120 gr creme fraice 18 %

Begynn med å tine blåbærene og kjør de helt glatt i en blender. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter. Ha sukker, melk og kremfløte i en kasserolle, snitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha frø og vaniljestangen i kasserollen. Kok sakte opp og la blandingen småkoke et par minutter. Ta kasserollen bort fra platen,  ta ut vaniljestangen, klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i den varme melk/fløte blandingen. Rør godt slik at all gelatin løser seg opp. La blandingen avkjøle en del og rør så inn blåbærpureén. La blandingen få avkjøle litt til før du rører inn creme fraiche, en slikkepott er et godt redskap å bruke til dette. Hell blandingen i porsjonsglass som settes i kjøleskapet for å stivne i minst 4 timer. Det er lurt å sette glassene i kjøleskapet før du heller i panna cottaen, da får du en jevn kant på den blå desserten før du skal helle over den hvite panna cottaen.

 

VANILJE PANNA COTTA:

1 beger vaniljekesam

4 pl gelatin

1 ts. vaniljesukker

4 ss sukker

2 dl H-melk

2 dl kremfløte

 Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Hell melk, kremfløte, vaniljesukker og sukker i en kasserolle, kok sakte opp og la det småkoke et par minutter. Ta kasserollen bort fra platen, klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i den varme blandingen. La dette avkjøle noe før du rører inn vaniljekesamen. Avkjøl og hell panna cottaen over blåbær panna cottaen. La desserten stå i kjøleskapet til den skal nytes.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar