Sprøstekt godt brød toppet med en deilig tomatsalsa er både et kjapt og godt måltid. Jeg har brukt surdeigsbrød stekt på stekepannen i litt olivenolje og hvitløk, stekt slik at det blir knasende sprøtt.
DU TRENGER TIL 2 BRUSCHETTA:
2 skiver surdeigsbrød eller et annet godt brød
2 eller 4 skiver god spekeskinke
Tomatsalsa
Salatblader
God olivenolje
Hvitløk
Finhakket gressløk
TOMATSALSA:
1 1/2 tomat
1/2 finhakket rødløk
Liten bit finhakket chili (kan sløyfes)
1 fedd finhakket hvitløk
Ca. 1 1/2 ss saft av lime
1 1/2 ss olivenolje
1 1/2 ss balsamicoeddik
Salt - pepper
Fjern innmaten av tomatene og kutt tomaten i små biter. Bland sammen alle ingrediensene til tomatsalsaen og sett den kaldt til den skal brukes.
Ha god olivenolje på stekepannen sammen med en hvitløk. Varm stekepannen sakte opp, ikke la den bli for varm. Legg i skivene og la de bli pent brune på begge sider. Legg skivene over på hver sitt fat og legg på salatblader, skinkeskiver og topp med rikelig av tomatsalsa. Pynt med finhakket gressløk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar