onsdag 7. juli 2021

Bruschetta med skinke og tomatsalsa

 

Sprøstekt godt  brød toppet med en deilig tomatsalsa er både et kjapt og godt måltid. Jeg har brukt surdeigsbrød stekt på stekepannen i litt olivenolje og hvitløk, stekt slik at det blir knasende sprøtt.


DU TRENGER TIL 2 BRUSCHETTA:

2 skiver surdeigsbrød eller et annet godt brød                    

2 eller 4 skiver god spekeskinke               

 Tomatsalsa                    

Salatblader                

God olivenolje               

Hvitløk            

Finhakket gressløk           

    TOMATSALSA:

   1 1/2 tomat

                  1/2 finhakket rødløk

           Liten bit finhakket chili (kan sløyfes)

             1 fedd finhakket hvitløk

             Ca. 1 1/2 ss saft av lime

            1 1/2 ss olivenolje

           1 1/2 ss balsamicoeddik

            Salt - pepper

Fjern innmaten av tomatene og kutt tomaten i små biter. Bland sammen alle ingrediensene til tomatsalsaen og sett den kaldt til den skal brukes.


 Ha god olivenolje på stekepannen sammen med en hvitløk. Varm stekepannen sakte opp, ikke la den bli for varm. Legg i skivene og la de bli pent brune på begge sider. Legg skivene over på hver sitt fat og legg på salatblader, skinkeskiver og topp med rikelig av tomatsalsa. Pynt med finhakket gressløk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar