Tomatsild hører absolutt hjemme på bordet enten det er til jul eller til påske, det er egentlig godt hele året og det er en favoritt blant mange. Tomatsild er enkel å tilberede og er den silderetten som blir først oppspist her hos oss.
DU TRENGER:
4 sildefileter enten spekesild eller kryddersild
1/2 dl mild olivenolje eller rapsolje
1 dl eddik 7%
1 lite glass tomatpuré
2-3 ss vann
2 dl sukker
1 løk
1 laurbærblad
Liten klype chilipulver (kan sløyfes)
pepper
Dill (kan sløyfes)
Legg sildefiletene i melk i et par timer. Del sildefiletene i pene skrå biter og hakk løken grovt.
Rør sammen ingrediensene til tomatsausen og begynn med å vispe sammen eddik, sukker, vann og tomatpure´og visp inn olje litt om litt, smak til med pepper og gjerne litt chilipulver hvis du liker litt mere smak på den ferdige silden.
Ha litt av tomatsausen i bunnen på glasset/krukken du skal ha silden i og legg videre lagvis, sild, dill og løk. Hell over resten av tomatsausen og legg laurbærbladet på toppen. Sett i kjøleskap ett døgn.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar