Søk i denne bloggen

tirsdag 13. desember 2016

Havrekjeks med kulturmelk


Nydelige havrekjeks som er lette å bake og som smaker ekstra godt med smør og geitost. Oppbevar kjeksene i tett boks eller et glass, så holder kjeksene seg sprø og gode lenge. Sett frem disse sprø gode kjeksene på frokostbordet, på koldtbordet eller som kveldskos med en ostebit.


DU TRENGER:

250 gr hvetemel
250 gr havregryn (av den lettkokte typen)
100 gr sukker
125 gr smør
1 1/2 ts hjorthornsalt
2 ts bakepulver
1 dl skummet sur melk


Ta frem alle ingrediensene før du begynner. Bland hvetemelet med bakepulver og hjorhornsalt i en bakebolle. Tilsett sukker og havregryn og arbeid inn smøret til det blir en smulete deig. Hell i melken og atbeid raskt sammen. Synes du deigen blir litt "klissete" strør du på litt mere hvetemel. Sett deigen i kjøleskapet en times tid. Kna deigen lett på bakebordet med litt mel, og kjevle ut en leiv så tynt du bare kan. Legg kjeksene på bakepapirkledd stekeplate og stek ved 200 grader i ca 10 - 12 minutter. Avkjøl kjeksene på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar