Søk i denne bloggen

tirsdag 20. desember 2016

Sitronsild


Å lage silderetter er egentlig veldig koselig, selv om tårene renner når man skjærer løk, dufter det godt av krydder og andre godsaker som vi putter i krukker og glass med sild.
Sitronsild er en nydelig nedlagt sild med frisk og ren smak av sitron og dill. Sitronsild bør få stå i kjøleskapet et par dager før den skal nytes.

DU TRENGER:

3-4 spekesildfileter
Ca. 10 cm. purre i tynne ringer
En krukke dill
MARINADE:
1 dl presset sitron
1 1/2 dl sukker
1 dl vann
1 laurbærblad
1 ts sort hel pepper
1 ts hel allehånde
6 hele nellikspiker
1 ts hel koriander

Legg spekesildfiletene i melk et par timer. Skjær løken i tynne ringer og skjær opp silden i skrå pene biter. Bland sammen sitronsaft, sukker og vann og rør til sukkeret er helt oppløst. Bland alt krydderet og marinade, og legg lagvis i et glass eller en pen krukke, sild, løk og dill, hell over marinaden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar