søndag 18. desember 2016

Sursild


Sild er sunt å spise og ikke minst godt pålegg og kan varieres i det uenderlige. Sild hører hjemme til julefrokosten, og på koldtbordet. Mange tror det er vanskelig å lage silderetter som sursild og andre silderetter, men det er egentlig ganske enkelt. Selv synes jeg at det er ganske kjekt å legge ned sild på koselige glass og krukker, det er en del av juleforberedelsene. En god nedlagt sild på et pent glass eller krukke, er en fantastisk julegave.

TIL 2 GLASS TRENGER DU:

4-5 spekesildefileter
1 1/2 løk i tynne skiver
1 gulrot

EDDIKLAKE:

4 dl vann
3 dl sukker
1 dl eddik 7%
1 ss hel sort pepper
1 ts helnellik
1 ss sennepsfrø
2 laurbærblader
1/2 ss hel allehånde 

Kok opp eddik, vann og sukker og la det avkjøle. Legg sildefiletene i melk et par timer selv om de er ferdig utvannet, da får du en mildere smak på silden. Bruk en ostehøvel eller en mandolin og skjær tynne strimler på langs av gulroten og kok de et par minutter i vann og avkjøles raskt i kaldt vann. Legg lagvis sild, løk, krydder og golrot. Hell den avkjølte laken over silden til slutt og sett den ferdige sursilden i kjøleskapet til neste dag før du begynner prøvesmakingen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar