Søk i denne bloggen

fredag 16. desember 2016

Einebærsild med portvin


Einebærsild med portvin er en spennende silderett, dette er skikkelig mat for sildeelskere, du har kanskje en del venner som er glad i sild? Inviter på et lite førjulskalas med prøvesmaking på silderettene dine.

DU TRENGER:

3 - 4 kryddersildfileter
1 1/4 dl eddik
1 3/4 dl vann
2 dl sukker
3/4 dl portvin
2 ss knuste einebær
5 hele allehånde korn
1 liten løk
Litt purre i tynne ringer
Litt gulrot i tynne ringer (kan sløyfes)

Kok lake av eddik, vann, sukker, einebær og allehånde og la det avkjøles. Tilsett portvin. Skjær opp løken i tynne ringer, og silden skjæres i fine skrå biter. Legg lagvis i glass eller krukke og hell over
laken. Bør stå ett døgn i kjøleskap før den smakes på.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar