Einebærsild med portvin er en spennende silderett, dette er skikkelig mat for sildeelskere, du har kanskje en del venner som er glad i sild? Inviter på et lite førjulskalas med prøvesmaking på silderettene dine.
DU TRENGER:
3 - 4 kryddersildfileter
1 1/4 dl eddik
1 3/4 dl vann
2 dl sukker
3/4 dl portvin
2 ss knuste einebær
5 hele allehånde korn
1 liten løk
Litt purre i tynne ringer
Litt gulrot i tynne ringer (kan sløyfes)
Kok lake av eddik, vann, sukker, einebær og allehånde og la det avkjøles. Tilsett portvin. Skjær opp løken i tynne ringer, og silden skjæres i fine skrå biter. Legg lagvis i glass eller krukke og hell over
laken. Bør stå ett døgn i kjøleskap før den smakes på.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar