Søk i denne bloggen

torsdag 8. desember 2016

Coleslaw med fine farger


Dette er en salat som har en frisk og fin farge, smaker fantastisk godt og inneholder tre sorter kål. Vi spiste denne coleslawen til nakkekoteletter i går og i dag spiste vi restene til en burger, begge deler var veldig godt. Coleslawen passer til alle typer mat av kjøtt og til stekt fisk, den er god til smørbrød og til en liten lunsjrett sammen med for eks. roastbeef eller kylling. Av denne porsjonen her blir det i overkant av 1 liter ferdig coleslaw.

DU TRENGER:

Ca. 100 - 150 gr rødkål 
Ca. 50 - 100 gr hodekål
Ca. 100 gr grønnkål
1 eple i små biter
1/2 finhakket løk
Grovhakkede valnøtter (kan sløyfes)

DRESSING:
 
1 dl gresk yoghurt 
1 1/2 dl majones
1 stor ss dijonsennep grov type (ikke bruk pølsesennep)
1 ts eplesidereddik
1 stor ss flytende honning (ikke lynghonning)
Salt - pepper

Snitt rødkål og hodekål fint, bruk en mandolin, en ostehøvel eller en skarp kniv slik at du får tynne strimler. Snitt grønnkålen, bruker du pose, er det ofte det er litt lange strimler. Skjær eplet i små biter og kutt løken fint opp. Bland alt i en stor bolle. Bland alle ingrediensene til dressingen og smak til, har du ikke honning, kan du bruke sukker eller en annen smakstilsetning og har du ikke grov dijonsennep så bruk en fin dijonsennep, en pølsesennep vi ikke bli så godt i denne salaten. bland kålblandingen i dressingen og bland godt. Sett salaten kaldt til den skal brukes.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar