Vi spiste denne varme herlige blomkålsalaten til koteletter i dag, men den smaker nok like godt til laks, karbonader og skinke, Dette er mat det er kjekt å lage og det passer seg "nesten" selv i stekeovnen.
DU TRENGER TIL TO PERSONER:
1/2 - 3/4 blomkål i helt små buketter
2- 3 sjalottløk i tynne båter
4-5 asparges (kan sløyfes eller bruk spinat istedet)
8 - 10 småtomater
2-3 ss god olivenolje
Salt- pepper
Frisk grønn salat
Del opp blomkålen i små buketter og legg de i en ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir. Del opp sjalottløken i tynne båter og legg den sammen med blomkålen. Ringle over olje og strø på salt og pepper. Sett formen inn i ovnen på 220 grader og stek i ca. 15 - 18 minutter før du legger inn asparges i biter og småtomater delt i to. Vend litt rundt på grønnsakene og stek videre til løk og blomkål er ferdig stekt, det tar ca 8 - 10 minutter. Topp med litt frisk salat
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar