Karbonader er noe vi bruker både titt og ofte, som middag eller som karbonadesmørbrød en dag vi har det litt travelt. Jeg sverger selvfølgelig til hjemmelagde karbonader, da kan du tilsette krydder etter smak og jeg lager vanligvis en stor porsjon. Denne oppskriften gir saftige og gode karbonader, du kan redusere kryddermengden hvis du ikke er så glad i det, eller du kan bruke andre krydder. Av denne oppskriften blir det ca. 10 - 12 karbonader
DU TRENGER:
700 - 800 gr karbonadedeig
1 egg
2 ss potetmel
2 ts salt
Pepper
2 ts oregano
1 ts malt ingefær
1/2 - 1 ts chilipulver
1 hakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
2 dl kald melk eller vann
Smør til steking
Du kan bruke en kjøkkenmaskin eller rene hender. Bruk en god og stødig arbeidsbolle og tilsett karbonadedeigen, egg, potetmel, salt og krydder. Rør sammen mens du sper litt etter litt med melk. Finhakk løk og hvitløk og tilsett det mens kjøkkenmaskinen går på sakte fart. Ha smør i stekepannen og la det bli ganske varmt. Stek en prøvekake så kjenner du om det er riktig med salt og krydder. Lag fine runde karbonader på et skjærebrett som du først har litt kaldt vann på slik at ikke karbonadene setter seg fast. Legg karbonaden over på den varme stekepannen og klem de litt flate og stek de pent brune på beggesider.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar