søndag 31. desember 2017

Hvit sjokolademousse med blåbær


Sjokolademousse er aldri feil, like godt hver gang, en dessert som er elsket av både store og små. Denne gangen er det hvit sjokolademousse, veldig enkelt og rask å tilberede og trenger kort tid i kjøleskapet før den kan serveres. Du kan bruke andre bær eller frukt i stedet for blåbær, og du kan bruke yoghurt i stedet for kesam. Jeg har brukt vaniljekesam, men du kan bruke vanlig kesam


DU TRENGER TIL CA. 8 PORSJONER:

200 gr hvit sjokolade
2 1/2 dl kremfløte
230 gr vaniljekesam
1-2 ts raspet sitron
Liten klype malt kardemomme
Ca. 200 - 250 gr blåbær


Hakk sjokoladen grovt og smelt den over vannbad. Pisk kremfløten, ikke pisk den helt stiv, la den være litt bløt, men ikke rennende. Rør inn sitron og kardemomme i den piskede kremfløten. Rør kremfløten og kesam inn i sjokoladen uten å røre alt for mye. Ha litt blåbæ rpå bunnen av porsjonsglass og hell over sjokolademousse. Pynt med bær, sjokolade eller en annen pynt som du har


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar