Etter ribbe, pinnekjøtt, rull og sylte er det unektelig godt med en rugbrødskive med sild. Nå finnes det et utall med oppskrifter på nedlagt sild, de fleste er riktig så delikate og gode, pass bare på at silden du skal bruke er fast og fin, og spør gjerne i butikken om silden må vannes ut eller om den kan legges ned slik den er. I dag har jeg laget en julesild som er enkel, men veldig god.
DU TRENGER:
4-5 fileter av kryddersild
2 rødløk i ringer
LAKE:
1 1/2 dl eddik (7%)
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl vann
2 ts hel sort pepper
5 hele allehånde
5-6 nellikspiker
2 laurbærblad
1 tynn skive frisk ingefær
1 ss balsamicoeddik
Del sildefiletene i fine skrå biter og legg sild og løk lagvis i en krukke eller et glass. Ta ingefærskiven ut av laken (den skal ikke være med i lengre), hell laken som skal være helt kald over sild og løk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar