Søk i denne bloggen

tirsdag 5. desember 2017

Gløggsirup


Det blir ikke førjulskos uten varm gløgg, en gløgg som varmer helt inn til margen. Har du først fått smaken på hjemmelaget gløgg vil du fort kjenne forskjell. Her kommer oppskriften på en gjøggsirup som er en basis for gløgg med rødvin, saft eller eplemost. Bruker du rødvin må den bare varmes opp forsiktig.

DU TRENGER:

4 dl vann
2 dl sukker
1 vaniljestang eller vaniljedråper
3 stjerneanis
Ca. 10 - 12 nellikspiker
2 kanelstenger
2-3 tynne skiver fersk ingefær
Ca. 1/2 ss flytende honning
1 ts hele kardemommekapsler


Ha alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp. La dette stå og småkoke til du har sirupskonsistens, det tar ca. 20 - 25 minutter. Fyll sirupen på et glass eller en flaske og bland ut med rødvin, saft eller eplemost, så kan du gi gløggen så mye smak du vil. Tilsett rosiner og mandler,så er det bare å nyte førjulstiden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar