Før jul og i selve julen er den tiden på åreet vi spiser mest sild, litt synd i grunn for sild er nydelig mat og veldig sundt. Jeg bruker å lage et par nye silderetter før jul sammen med noen godt utprøvde som vi er veldig glad i, og i år ble det blant annet denne marinerte silden med urtekrem - behøver jeg å si at den smakte aldeles nydelig -
DU TRENGER:
3 -4 saltsild fileter
1 middels løk
MARINADE:
2 1/2 dl eddik (7%)
2 1/2 dl sukker
Ca.1 ss hel sort pepper
5 hele allehånde
5 nellikspiker
2 laurbærblader
Del sildefiletene i pene biter på skrå og skjær løken i tynne skiver. Legg løk og sild lagvis i en skål eller bolle og hell over den helt avkjølte marinaden. Sett skålen med sild i kjøleskapet i minst ett døgn.
URTEKREM:
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl majones
Ca. 1 ts dijonsennep
1-2 vårløk i tynne ringer
Sitronsaft
Pepper
Ca. 1/2 bunt dill og persille
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar