Søk i denne bloggen

fredag 8. desember 2017

Svinefilet i fløtesaus med eple og selleri


Dette er en god familiemiddag der alt lages i form i stekeovnen, maten passer seg selv for det meste, og det er noe som jeg liker når jeg lager mat til mange. Du kan bruke de grønnsakene som du liker best, men selleri og eple passer ekstra godt i denne retten. Kok poteter, ris eller lag potetmos, så er maten ferdig.

DU TRENGER TIL 4-5 PERSONER:

Ca. 1 - 1,2 kg svinefilet
Salt - pepper
Smør/olje til steking
2 dl hvitvin
2 dl kremfløte
2 dl kraft (terning/vann)
1 ts maizenna
2-3 kvaster timian (eller 1 ts tørket timian)
2 - 3 stjerneanis
2 epler i båter
Ca. 300 gr rotselleri i biter
Ca. 1 liter sopp
3-4 vårløk eller tilsvarende purreløk


Skrell selleriroten og del den i strimler eller biter, og kutt opp vårløk. Ha selleri og vårløk i en ildfast form, ringle over litt god olje og stek de i stekeovnen på 200 grader i ca 10 minutter. Del soppen i litt tykke skiver og stek en i litt smør/olje. Del svinefileten i biter på ca. 5 cm. Strø på litt salt og pepper og  stek bitene raskt i smør / olje på stekepannen. Kok ut stekepannen og sil den kraften du får, den skal du bruke i formen. Ta ut formen med grønnsaker og legg i svinefileten, eplebåter og soppen. Hell over hvitvin, kremfløte, utkoket fra stekepannen og maizenna utrørt i litt vann. Legg i timiankvister og stjerneanis. Sett formen inn i stekeovnen igjen og la den stå i ca. 20 - 25 minutter eller til alt er ferdig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar