Det er så greit å få ryddet grønnsaksskuffen, det er utrolig hva som befinner seg der etter jul og nyttår, og siden jeg så og si aldri kaster mat, ble det suppe i dag. Det ble en suppe som var nydelig på smak og ganske mettende. Rikelig til middag i dag og litt igjen til lunsj i morgen. Dette er kun en retningslinje på hva man kan bruke i en restesuppe, så bruk de grønnsakene du har, og gjerne pølse, kjøttrester og gjerne krydderurter osv.
DETTE BRUKTE JEG TIL SUPPE I DAG:
1/2 finhakket rødløk
1 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket sjalottløk
2 gulrøtter i små biter
2 stilker selleri i små biter
3 vårløk i ringer
4-5 rosenkål i båter
3 poteter i biter
Liten bit bacon i små biter
Ca. 1 dl linser (kan sløyfes)
Ca. 1 dl små pasta, kan også bruke spaghetti som brekkes i små biter)
2-3 ss god olje
Kraft eller vann/buljong
Salt - pepper
Liten bit parmesanost + litt raspet
Kutt opp alle ingrediensene. Ha olje i en kasserolle/gryte, la den bli varm og legg i løk og bacon biter. La dette surre til baconet begynner å få litt farge. Tilsett grønnsakene og linser (husk å skylle linsene i kaldt vann først). Har du en liten bit parmesan, så putt den i gryten også. la grønnsakene surre noen minutter på middels varme før du tilsetter kraft. Vent med å tilsette salt hvis du bruker linser, de får litt hardt skall hvis de kokes i salt vann/kraft. La grønnsakene koke til de blr myke, det tar ca. 20 minutter. Smak til med salt, pepper og raspet parmesan.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar