Søk i denne bloggen

fredag 5. januar 2018

Karbonader med bakt rødløk


I dag har jeg byttet ut den stekte løken til karbonadene med bakte rødløk, og rødløken fikk kose seg i stekeovnen med god olivenolje og honning. Resultatet ble nydelig, riktig saftig, myk løk som hadde en fin sødme av honning -  og det ble heller ingen stekeos fra løken. Som tilbehør kan du bruke det du vanligvis bruker til karbonader sammen med den deilige bakte rødløken.

TIL BAKTE RØDLØK FOR TO PERSONER TRENGER DU:

3 små eller middels store rødløk
2 ss god olivenolje
Ca. 1 ss flytende honning
Litt salt


Rens løken og del en over på tvers. Legg løken med snittflaten opp i et ildfast fat og skjær litt av bunnen slik at de ligger støtt. Ringle over en god olivenolje, strø på litt salt og ringle over honning til slutt. Sett fatet med løken inn i stekeovnen ved 220 grader i ca. 25 minutter. kjenn med en spiss bakenål om løken er ferdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar