Må innrømme at dette ble en veldig god middag, og ikke bare det, den var også veldig rask å tilberede, og jeg fikk brukt opp noen rester. I stedet for bacon kan du bruke litt spekeskinke, og har du ikke ferdigstekt kylling så bruk litt av en ferdig grillet. Jeg hadde rester av to typer pasta, så bruk den pastatypen som du har i huset.
TIL TO PERSONER TRENGER DU:
Pasta
1 stekt kyllingfilet i biter
Ca 50 - 80 gr bacon i biter eller bruk chorizo el. spekeskinke
1/2 finhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
2 vårløk i tynne ringer
2 stilkselleri i tynne ringer
3-4 soltørkede tomater i strimler
1 -2 ss smøreost naturell eller en med krydder
Ca. 1 - 1 1/2 dl kremfløte
1/2 dl kokevann fra pastaen
Pepper (salt)
Rikelig med raspet parmesan
Olje
Mål opp og kok pasta etter anvisningen på pakken. Slå av kokevannet, men husk å ta vare på ca. 1/2 dl. Ha litt olje i gryten og stek baconbiter lett gylne. Tilsett løk, hvitløk, selleri og vårløk, la dette få surre til løken er blank før du tilsetter kyllingbitene, soltørkede tomatstrimler, smøreost og kremfløte. Kok opp og tilsett den ferdig kokte pastaen sammen med den lille skvetten med kokevann. Rør om og smak til med pepper og salt hvis det trengs. Synes du pastaretten er for tykk, så tilsett litt melk. Kok opp, rasp over rikelig med parmesan og server pastaen rykende varm.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar