Har du lyst på en kjøttfri dag, er dissse grønnsakskakene et godt alternativ. Vi har derimot jukset litt, med å spise bacon til kakene. Kakene er myke inni, men helt sprø utvendig, og smaker like godt både varm og kald, så lag gjerne mange når du først er i gang. Som tilbehør smaker det godt med salat og bacon slik som vi spiste det i dag, men en god dressing av kesam eller yoghurt ammen med ris smaker også utrolig godt til.
DU TRENGER TIL 6 - 7 GRØNNSAKSKAKER:
1 stor gulrot
2 poteter
1/2 rødløk
1 fedd hvitløk
1 vårløk
1 egg
Ca 60 gr reven parmesan
Fint sammalt rug
Salt - pepper
Liten klype paprika
Smør/olje til steking
Skrell poteter og grønnsakene. Riv fint poteter, gulrot, hvitløk og rødløk, ha de revne grønnnsakene i et dørslag og la det meste av vannet få renne av. Bland sammen med egget og salt, pepper og paprika. Tilsett et par ss rugmel eller så mye at du får lage fine kaker. Stek kakene på middels varme i 8-10 minutter på hver side.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar