Når jeg først baker focaccia kan jeg like så godt lage en stor, det er så greit å ha en bit focaccia i fryseren, det er godt til suppe, salat og til tapas, det er også helt supert å bruke focacccia som burgerbrød. Dette her er en saftig og god focaccia og er veldig lett å bake.
DU TRENGER:
1 pakke tørrgjær
Ca. 1 liter lunkent vann
Ca. 2.2 liter hvetemel
1 ts salt
1 ss honning
5 ss olivenolje
PÅ TOPPEN:
Olivenolje
Flaksalt
Rosmarin
Hell halvparten av melet, tørrgjær og salt i bakebollen, hell over honning og vann. La kjøkkenmaskinen gå mens du tilstter mere mel. Deigen skal være litt klissete og ikke så fast, så pass på at du ikke har i for mye hvetemel. Helt til slutt heller du i olivenolje. Dekk bakebollen med plast og sett deigen på et lunt sted til heving, det tar ca- 40 - 50 minutter. Kle langpannen til stekeovnen med bakepapir, og hell deige dirrekte i formen. Bruk en slikkepott eller deigskrapen og fordel deigen mest mulig jevnt. Dekk med et klede eller plast og etterhev focacciaen i ca. 30 - 40 minutter. Bruk fingrene og lag hull i i focacciaen og hell over god olivenolje. Strø på flaksalt og stek ved 200 grader i ca. 30 - 35 minutter. Legg på litt frisk rosmarin etter at focacciaen har stekt i ca. 15 minutter. Avkjøles på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar