Blåskjell er en billig og fin råvare, her får du selskapsmat nesten gratis og så er blåskjell noe av det beste jeg vet. Blåskjell kan dampes/kokes med mange typer smakstilsetning, men jeg har funnet frem til en "blanding" som gir utrolig god smak på blåskjellene og en fantastisk kraft til å koke blåskjellsuppe av, og at dette ble en fantastisk suppe er ikke til å underslå.
DU TRENGERTIL 4 PERSONER:
1 kg blåskjell
3 dl hvitvin
2 finhakket sjalottløk
2 sitrongress (bankes flate med skaftet på en kniv)
1/2 liten finhakker chili
1 finhakket fedd hvitløk
1 dl kremfløte
Olivenolje
Skrubb blåskjellene og skyll de godt i kaldt vann. Ha olivenolje i en gryte og surr sjalottløk, hvitløk, chili og sitrongress til løken er blank. Tilsett hvitvin og kremfløte, kok opp og hell i blåskjellene. Legg på lokk og la blåskjellene trekke/småkoke i ca. 5 minutter, når skjellene åpner seg, er de ferdig. Ta ut skjellene og sil kraften.
GARNITYR:
1 storgulrot i tynne strimler
2 tynne skiver sellerirot i tynne strimler
1-2 vårløk i tynne strimler
Forvell grønnsakene i kokende vann i ca. 3 minutter og ha de straks over i iskaldt vann. Ta grønnsakene opp av vannet og la de renne av på et kjøkkenpapir
SUPPEN:
2 finhakket sjalottløk
Et par små stilker timian
Liten klype cayennepepper
4 dl kremfløte
Blåskjellkraften
Skalldyrsfond/vann
Salt - pepper
Sitronsaft
Ca. 1 ts maizenna utrørt i litt vann
Olivenolje
Garnityr
Dill eller persille
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar