Den spanske chorizo pølsen gir en veldig god smak på en pastarett slik som den gjør med mange andre retter. Jeg kjøper alltid med med chorizopølser hjem når jeg er i Spania, den tørre chorizoen er holdbar i lang tid, på samme måte som en hel spekepølse. I denne pastaretten har jeg brukt litt tørket chorizo og litt fersk chorizo, det ble en pastarett som er rik på smak - et mettende og kraftig måltid. Har du ikke fersk chorizo går det godt an å bruke en annen litt "hot" pølse
DU TRENGER TIL TO PERSONER:
Pasta eller spaghetti
Ca. 80 - 100 gr chorizo i skiver
2 ferske chorico i skiver
1 liten hakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
Smør/olje
Pepper
1 dl kokevann fra pastaen
1 dl melk
2 store ss creme fraiche (gjerne 18%)
Ca. 2 ss raspet parmesan
Små tomater
Persille
Stek chorizoen i tørr stekepanne og sett den til side. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Ha litt smør/olje på stekepannen og la løk og hvitløk få surre til det blir blankt. Tilsett de ferske chorizopølse skivene og la de bli gjennomvarme. Spe med melk, kokevann fra pastaen, creme fraiche og raspet parmesan. La dette småkoke til du ser at det koker litt inn. Smak til med pepper. Legg den ferdigkokte pastaen på et fat og hell over innholdet i stekepannen. Dryss over den sprøstekte chorizoen og små tomater delt i to. Dryss over finklippet persille.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar