Søk i denne bloggen

fredag 15. mars 2013

Squashkake


Dette er første gangen jeg har bakt squashkake og jeg ble gledelig overrasket, så det blir nok ikke siste gang denne kaken blir bakt her i huset. Kaken er enkel å tilberede, blir saftig og holdbar, en kake som er super i sekken på skituren, til kaffekosen i hytteveggen  - egentlig kan den vel nytes når som helst og hvor som helst - den perfekte kake å bake til påske. Vil du ikke ha den søte melisglasuren på toppen, kan den nytes som den er uten glasur, den ergod da også.

DU TRENGER:

300 gr grovrevet grønn squash
4 egg
150 gr sukker
4 ss god olivenolje
80 gr grovhakket pecannøtter
200 gr hvetemel
100 gr sammalt hvete fin
1/2 ts salt
1 1/2  ts bakepulver
1 ss kanel
1 dl melk



Legg den grovraspede squashen i et dørslag og strø over saltet, rør litt rundt og sett dørslaget over en skål slik at litt av fukten i squashen får renne av.
Pisk sukker og egg til en luftig masse. Bland sammen de to meltypene, bakepulver og kanel og vend melblandingen vekselvis med melk og olje i eggedosisen  med en slikkepott, ikke rør for kraftig.
Bland inn squashen tilslutt.


Dekk bunnen på en rund form med bakepapir, smør litt rundt kantene på formen og hell i røren.
Sett kaken inn i stekeovnen ved 150 grader og stek kaken bortimot 1 time.
Kjenn med en kakepinne el. etter 45 minutter, om kaken er ferdig, steketiden kan variere litt.


La kaken avkjøle i formen 5 - 10 minutter før du løsner formen og drar kaken etter bakeppiret over på en rist. La kaken bli helt avkjølt før du legger på melisglasur.

MELISGLASUR:

Ca. 200 - 250 gr melis
Saft fra 1 appelsin eller vann
Ha melis i en skål og hell over appelsinsaft litt av gangen slik at ikke glasuren blir for tynn.
Smør glasuren utover kaken
Strø over gresskarkjerner til pynt


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar