Dette er første gangen jeg har bakt squashkake og jeg ble gledelig overrasket, så det blir nok ikke siste gang denne kaken blir bakt her i huset. Kaken er enkel å tilberede, blir saftig og holdbar, en kake som er super i sekken på skituren, til kaffekosen i hytteveggen - egentlig kan den vel nytes når som helst og hvor som helst - den perfekte kake å bake til påske. Vil du ikke ha den søte melisglasuren på toppen, kan den nytes som den er uten glasur, den ergod da også.
DU TRENGER:
300 gr grovrevet grønn squash
4 egg
150 gr sukker
4 ss god olivenolje
80 gr grovhakket pecannøtter
200 gr hvetemel
100 gr sammalt hvete fin
1/2 ts salt
1 1/2 ts bakepulver
1 ss kanel
1 dl melk
Legg den grovraspede squashen i et dørslag og strø over saltet, rør litt rundt og sett dørslaget over en skål slik at litt av fukten i squashen får renne av.
Pisk sukker og egg til en luftig masse. Bland sammen de to meltypene, bakepulver og kanel og vend melblandingen vekselvis med melk og olje i eggedosisen med en slikkepott, ikke rør for kraftig.
Bland inn squashen tilslutt.
Dekk bunnen på en rund form med bakepapir, smør litt rundt kantene på formen og hell i røren.
Sett kaken inn i stekeovnen ved 150 grader og stek kaken bortimot 1 time.
Kjenn med en kakepinne el. etter 45 minutter, om kaken er ferdig, steketiden kan variere litt.
MELISGLASUR:
Ca. 200 - 250 gr melis
Saft fra 1 appelsin eller vann
Ha melis i en skål og hell over appelsinsaft litt av gangen slik at ikke glasuren blir for tynn.
Smør glasuren utover kaken
Strø over gresskarkjerner til pynt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar