Uansett hvordan vi tilbereder laks så er det sunn mat med viktige næringsstoffer, laks er en av de fiskesorter som er viktig å spise opptil flere ganger i uken, og siden vi spiser laks så ofte, gjelder det å variere. Prøv denne her hvis du liker smaken av chili og ingefær.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
Ca. 800 gr laksefilet uten skinn og bein
Strø over litt salt og pepper
MARINADE:
1 lime, skall og saft
1 fedd finhakket hvitløk
1 rød finhakket chili
1 ss finhakket ingefær
2 ss fish sauce
Ca. 1/2 dl god olivenolje
Ca. 1 dl finklippet persille
Vask limen veldig godt, og rasp skallet, men kun det grønne, press ut saften og rør sammen alle ingrediensene til marinaden. Dypp laksesfiletene i marinaden og legg laksefiletene i en ildfast form og tøm resten av marinaden over laksen i formen.
Sett formen med laksefiletene i stekeovnen på midterste rille. Stek ved 180 grader i ca. 10 minutter.
Jeg serverte gulrøtter og asparges til laksen i dag sammen med poteter, men broccoli, blomkål, aspargesbønner eller brekkbønner passer veldig godt til denne lakseretten her.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar