Egg og sukker piskes til en luftig eggedosis. Bland sammen mel og krydder, la smøret bli så mykt at det er nesten flytende og bland inn raspet ingefær og appelsinskall. Bland smørblandingen og melblandingen vekselvis i eggedosisen med en slikkepott eller en god sleiv, ikke rør, bare vend forsiktig rundt. Ha bakepapir i en liten langpanne, hell i kakerøren og sett kaken inn i stekeovnen ved 180 grader. Sett kaken på midterste rille og stek i ca. 25 - 30 minutter, kjenn med en kakepinne om kaken er ferdig. Kaken avkjøles på rist. Kaken kan spises som den er som en vanlig formkake, men den blir aldeles nydelig med topping av en frisk smøreost iblandet litt melis og appelsinsaft.
TOPPING:
3-4 ss smøreost (Philadelphia naturell)
2 dl melis
1-2 ss presset appelsinsaft
Kaken er fin å fryse uten topping.
Denne må jeg prøve ;) Men oppskrift på det fyllet? ;) Her må alt inn med teskje:)
SvarSlettBruk gjerne en smøreost med annanassmak eller appelsinsmak, men vanlig nøytral smøreost kan brukes.
SvarSlett3-4 store ss smøreost
2 dl melis
Presset appelsin
Rør sammen ost og melis, tilsett 1 ss presset appelsin, se om det er nok, hvis ikke så tilsett litt mere, men bare litt i gange. Blir det for mykt og flytende må du tilsette mere melis. Lykke til. Hilsen Synne
Takk ;)
SvarSlett