Rekecocktail er en mye brukt klassiker blant forretter. Jeg har aldri vært noe særlig begeistret, for oftest blir den servert med en klissen Thousand Island saus fra flaske som smaker veldig kunstig. Dette her er en ny vri på den gamle traveren med en ertepure i bunnen, litt salat, asparges og med noen herlige små chilipinner.
DU TRENGER TIL 6 PERSONER:
Ca. 40 rensede reker
Vaktelegg eller vanlige egg
6 asparges
Litt salat
Forvell aspargesene ved å ha de i kokende vann og la de koke 3-4 minutter og legg de i isvann med en gang de er ferdigkokt.
ERTEPURE:
3 dl små frosne erter
1/2 - 3/4 dl god olivenolje
Salt - pepper
CHILIPINNER:
50 gr hvetemel
25 gr smør
1/2 ts chiliflak eller 1/2 finhakket chili
Litt salt
Sammenpisket eggehvite
Bland sammen smør, mel, litt salt og chili, tilsett sammenpisket eggehvite til du har en røre som du kan sprøyte ut til små stenger på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes ved 175 grader til de begynner å få farge. Avkjøles på stekeplaten. Chilipinnene kan lages i god tid før de skal serveres.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar