En frisk og luftig fromasj laget med vaniljekesam av den lette varianten og jordbær. Vil du kan du bytte ut kesam med pisket kremfløte, men selv synes jeg det smaker så utrolig godt med kesam. Siden jeg har brukt vaniljekesam, behøves ikke så mye sukker selv om det er sitron i fromasjen, men sukkermengden kan du egentlig bestemme selv.
DU TRENGER TIL 4 PERSJONER:
4 plater gelatin
1/2 dl presset sitron
Ca. 1 ts revet sitronskall
3 egg
2 ss sukker
Ca. 3 dl lett vaniljekesam
2-3 dl jordbær
Legg gelatinbladene i kaldt vann. Vask og skrubb sitronen og riv fint av det gule på skallet så mye at du har ca. 1 ts. Press sitronen til du har 1/2 dl, det holder vanligvis med 1 sitron hvis den er litt stor. Skill eggene og pisk eggehvitene helt stive med 1 ss sukker, hvitene skal være så stive at du kan snu bollen du pisker i på hodet uten at eggehviten sklir ut. Pisk egeplommene med 1 ss sukker til eggedosis, pisk til du ser at eggedosisen blir lysere på farge og sukkeret er oppløst. Hell sitronsaften i en liten kasserolle eller en smørsmelter, kryst vannet ut av gelatinbladene og smelt gelatinen i sitronsaften over svak varme. Bland kesam, raspet sitron og sitron/gelatinblandingen i eggedosisen. Bland forsiktig inn halvparten av den stivpiskede eggehviten med en slikkepott og når du har en jevn blanding, rører du inn resten av eggehvitene. Legg noen bær i bunnen av porsjonsglass eller skåler, del gjerne bærene hvis de er store. Hell over fromasj og sett i kjøleskapet minst 2 timer før desserten serveres. Pynt gjerne med jordbær eller annen bær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar