En frisk og smakfull pastarett, dette tar ikke så mange minuttene å tilberede. Bacon gir alltid god smak på pastaen og med den friske sitronsmaken og parmesan smaker dette skikkelig godt. Jeg har i tillegg til bacon brukt en eske med salatskinke, den kan du sløyfe, men hvis du har en storspiser i familien...............
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
Ca. 200 gr bacon i biter
1 stor hakket løk
1 eske salatskinke (kan sløyfes)
Ca. 2 dl hvitvin
Skall av 1 sitron
Ca. 1 dl kokevann fra pastaen
Ca. 50 gr revet parmesan
Pasta, helst tagliatelle, se mengde på pakken
Små tomater delt i to
Pepper
Finklippet persille
Smør/olje
Kok pasta etter anvisningen på pakken, men husk å ta vare på litt av kokevannet. Del baconet i biter og stek det sprøtt i litt smør og legg det tilside på et husholdnngspapir. Ha litt olje på stekepannen og surr løken til den er myk og blank, tilsett salatskinken og la dette få surre noen minutter på stekepannen. tilsett hvitvin og kok til det meste av hvitvinen har kokt inn. Hell kokevannet av pastaen, rør inn løk og skinkeblandingen, tilsett litt pepper, revet sitronskall , pastavannet som du har tatt vare på og mesteparten av den revne parmesanosten. Pass på at pastaen står på en kokeplate som er litt varm slik at ikke maten blir kald. Tilslutt vender du inn den sprøstekte baconen, legger på noen småtomater, strør over revet parmesan og finklippet persille.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar