Er du som meg veldig glad i blomkål tror jeg du vil like denne gratengen her, den er virkelig god og kan hvis du vil, enkelt gjøres om til en vegetarrett ved å sløyfe bacon. Siden det bugner av hvite faste fine blomkål i butikkene om dagen så lag gjerne en stor porsjon, gratengen er god også neste dag.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
Ca. 100 gr bacon i skiver
Ca. 3 dl ukokt valgfri pasta eller makaroni
1 lite eller 1/2 blomkål
2 ss smør
2 ss hvetemel
Ca. 2-3 dl melk
1 ts dijon sennep
1 eggeplomme
Ca. 3 dl raspet ost
Salt - pepper
Del baconskivene i to eller tre og stek de sprø i litt smør, legg de på et kjøkkenpapir slik at fettet får renne av. Kok pasta etter anvisningen på pakken. Del blomkålen i små buketter og kok i vann tilsatt litt salt til blomkålen er nesten ferdig, det tar ca. 3-4 minutter. Ha pasta og blomkål i en ildfast form og legg over de stekte baconbitene. Lag en hvit saus ved å smelte smøret i en kasserolle og rør inn hvetemelet, rør til det ikke er klumper. Spe med melk litt av gangen og rør kraftig mellom hver gang du tilsetter melk så får du en fin og glatt saus. Sausen skal være litt tykkere en den sausen du bruker til fiskeboller. Smak til med sennep, salt og pepper. Vær litt forsiktig med saltet da også baconet er salt. La sausen småkoke i ca. 5 minutter før du rører inn ca. halvparten av den raspede osten og rør helt til osten er smeltet. Ta kasserollen bort fra kokeplaten og rør inn eggeplommen, nå skal ikke sausen koke mere. Hell sausen over innholdet i formen og strø over resten av osten. Sett formen i stekeovnen ved 200 grader i ca. 18 - 20 minutter. Ha gjerne er grønn salat med tomater ved siden av gratengen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar