Søk i denne bloggen

tirsdag 29. august 2017

Kyllingsalat


Når du lager salat kan du gjøre det på flere måter, du kan gjøre det slik som jeg har gjort her, ved å legge ingrediensene lagvis og blande alt på et fat, eller du kan legge alle ingrediensene hver for seg på fat slik at man kan blande salaten sin selv. Du kan også gjøre det slik som er veldig populært akkurat nå, å lage salaten i en bolle til hver. En ting er sikkert uansett hvordan du lager salaten så er det kjempegodt og det er en sunn og mettende middag. Det er også veldig greit  å bruke rester når du lager salat, du kan bruke rester fra middagen og rester fra frukt og grønnsaker. Selv lager jeg ofte kyllingsalat til middag, og for å gjøre det raskt og lettvint, steker jeg flere kyllinfileter av gangen og fryser ned passelige porsjoner til salat, da er det bare å blande sammen med de ingrediensene du har så er middagen raskt ferdig. Frukt sammen med kylling er veldig godt i salat, så bruk eple, pære, ananas, appelsin eller annen frukt i salaten, selv er jeg veldig glad i bær, så bær bruker jeg ofte i salaten, særlig jordbær og blåbær.


TIL 2  PERSONER TRENGER DU:

1 stor eller to små kyllingfileter
2 kokte egg i båter
Småtomater gjerne forskjellige slag delt i to så mange du vil ha
Noen sukkererter delt i to
1 nektarin i båter
3-4 reddiker i skiver
Så masse salat du vil ha, gjerne flere typer
 
DRESSING:
 
2 ss hvitvinseddik eller presset sitron
1 stor ts sennep
1 liten ts honning
4-5 ss olivenolje
Finklippet urter
(Bruker du honningsennep sløyfer du honning i dressingen)


Del kyllingfiletene i strimler/biter, ha på salt og pepper og stek de raskt i smør/olje i stekepannen. Finn frem de ingrediensene du skal bruke, del opp og bland sammen. Når du skal lage dressingen begynner du alltid først med å blande sammen det "sure", altså eddik eller sitron sammen med sennep og honning, og så sper du med olje - litt av gangen og rører godt mellom hver gang. Til slutt rører du inn finklippet urter hvis du vil bruke det. Er du ikke så glad i oljebasert dressing er det også godt med en dressing på yoghurt og den lager du slik.

YOGHURTDRESSING:
 
 4 ss gresk yoghurt
1 ss Drømmelett eller lett creme fraiche
1 ts dijon sennep
1 ts honning
Noen dråper presset sitron
Salt - pepper
Rør alle ingrediensene godt sammen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar