onsdag 3. juli 2013

Sommersalat med reker og avacado


Den aller beste sommermaten her hos oss er uten tvil salat, enkelt å tilberede, og kan lages av det meste du har i kjøleskapet. En pose frosne reker er grunnlaget til dagens salat og sammen med avacado og egg får du et måltid fullt av proteiner og vitaminer, riktig så godt og mettende.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 300 gr rensede reker
1-2 avacado
2 kokte egg
5-6 små tomater
Blandet grønn salat
Gressløk

Vask salaten og legg den utover et serveringsfat. Del avacadoene i to, ta ut stenene og ta ut selve avacadokjøttet med en skje. Del avacadoen i båter som du legger oppå salaten. Del tomatene i to og legg de sammen med avacadoen på fatet, rens eggene, del de i båter som du legger på fatet sammen med de andre ingrediensene, og de rensede rekene legger du på til slutt.


DRESSING:

1 dl matyoghurt
1/2 dl lettrømme
Noen dråper citronsaft
2-3 soltørkede tomater i olje
1 ts honning
Pepper

Bland sammen yoghurt og lettrømme og smak til med citron, pepper og honning. De soltørkede tomatene kuttes opp i små biter og blandes i dressingen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar