Denne potetsalaten passer veldig godt til grillmat, nydelig til kjøtt, fisk og kylling, ja den er faktisk nydelig til pølser og karbonader også. Den er enkel å lage, og den smaker aller, aller best når den serveres litt lun av nykokte poteter. Kok potetene i lettsaltet vann med skallet på og skrell potetene når de begynner å bli litt avkjølt. Dressingen kan lages i god tid før den skal brukes.
TIL 4 PERSONER TRENGER DU:
Ca. 800 gr skrelte lunkne poteter
1 bunt reddiker i skiver
1/2 finhakket rødløk
DRESSING:
2 ss sennep
1 ss blomsterhonning
2 ss presset citron
1 - 1 1/2 dl god olivenolje
Salt - pepper
Begynn med citronsaften, så tilsetter du honning, sennep, salt, pepper og så tilsetter du oljen i en tynn stråle mens du pisker kraftig hele tiden. Smak til dressingen, det er mulig du skal ha litt mere salt eller honning. Skrell og del potetene i biter, skjær reddiken i tynne skiver og bland sammen rødløk, potetbiter og reddikskivene. Vend dressingen forsiktig inn i potetblandingen. La potetsalaten stå fremme på kjøkkenbenken til den skal spises.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar