En god gryterett smaker alltid godt, gode råvarer som mørt kjøtt, sopp, grønnsaker og gode krydder eller urter, gir et godt resultat.
TIL 4 PERSONERTRENGER DU::
Ca. 800 gr mørt oksekjøtt
2 løk i skiver
6 sjalottløk i båter
3 fedd hvitløk finhakket
Ca. 2 - 3 dl rødvin
2 - 300 gr sopp, gjerne flere typer
3 dl matfløte
1 stor ss tomatpure
1 ts timian
1 laurbærblad
Litt kraft eller fond
Ca 1 1/2 dl vann til å koke ut stekepannen med
Salt - pepper
Ca. 2-3 dl babygulrøtter (frosne)
Smør / olje til steking
Skjær kjøttet i strimler og la det ligge på kjøkkenbenken en halv times tid før du begynner å steke. Ha smør/olje i stekepannen og la det bli varmt før du legger i kjøttet, legg i litt kjøtt av gangen og stek det raskt, det behøver ikke være gjennomstekt, men bare litt brunt. Ha kjøttet over i en gryte etter hvert som det er ferdig, og kok ut stekepannen med litt av vannet og bruk det i gryten. Ha mere smør/olje i stekepannen, del soppen i fire og stek den lett før du har den i gryten sammen med kjøttet. La løk, sjalottløk og hvitløk få surre i smør/olje til det blir blankt, men ikke brunt. Når løken er blank, lar du tomatpureen få surre med et par minutter før du har løk og tomatpure også i gryten. Kok ut stekepannen med vann nå også slik at du får med alle de gode smakene i gryten.
Tøm over rødvin, ha på litt salt, pepper og timian, la gryten få et oppkok, tøm over matfløte og la gryten få surre over svak varme i 20 - 30 minutter. Vil du kan du bruke kremfløte eller creme fraiche i stedet for matfløte. Smak til gryten med mere salt, pepper eller litt mere rødvin hvis gryten virker for tykk. Ha i frosne babygulrøtter helt til slutt.
Server gryten med hjemmelaget potetmos elle kokt ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar