lørdag 1. juni 2013

Ananasgranite - hvilerett


Skal du ha gjester og servere flere retter, er det greit med en liten hvilerett. Hvileretter kan lages på flere måter, men de fleste lages av frukt, vin eller champange. En hvilerett skal være liten, frisk og ikke for søt. En granite er etter min smak den helt ideelle hvilerett.

DU TRENGER TIL 10 PORSJONER:

1 ananas uten skall og midtstamme
3 dl vann
150 gr sukker

Del ananasen i biter. Kok opp vann og sukker og sett det til avkjøling. Bland sukkerlake og ananas i en blender og kjør til en fin mos.
Nå kan du fryse graniteen i en skål e.l. eller du kan fordele graniteen i små porsjonsglass som settes direkte i fryseren. Velger du å fryse alt i en skål, tar du ut graniteen etter et par timer og skraper løs det øverste laget, dette gjør du i flere omganger til alt er frosset. Ved servering lar du granitten stå fremme noen minutter før du legger den opp i et glass og serverer med en skje.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar