Kraften som blir igjen i gryten når du koker blåskjell er en fantastisk kraft til å lage suppe av, så skal du koke blåskjell må du forsøke denne blåskjellsuppen med safran. Vil du ikke bruke kraften med det samme, kan den fint fryses ned og lages suppe av senere.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
3 finhakkede sjalottløk
Liten klatt smør
Safran
Ca. 4 dl blåskjellkraft
3 dl kremfløte
2 -3 dl matfløte
Litt presset citron
1 - 2 ts maizenna
1 dl hvitvin
Pepper
Klippet persille
La sjalottløken få surre til den blir blank i en klatt smør sammen med en liten klype safran (bare noen få strå). Tilsett blåskjell kraften og la den få koke inn til ca. 3 dl. ha i kremfløte og matfløte og la suppen få koke noen minutter. Rør ut 1 ts maizenna i hvitvinen og rør det inn i suppen, synes du suppen er for tynn, bruker du litt mere maizenna utrørt i litt vann. Smak til med noen dråper presset citron og litt nykvernet pepper. Suppen serveres med blåskjell, klippet persille og godt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar