Enten du skal ha gjester til lunsj eller skal lage noe ekstra godt til familien, er dette laksesmørbrødet både lettvint og aldeles nydelig, det er virkelig et festmåltid. Du kan bruke et annet godt brød i stedet for surdeigsbrød og du kan bruke gravlaks i stedet for røkt laks.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
4 store skiver surdeigsbrød
Olivenolje
1 fedd hvitløk delt i to på langs
Røkt laks, (ca. 4 skiver laks til hver skive brød)
Rucola salat
1 ss olivenolje
1 ts hvitvinseddik eller presset sitron
Dill til pynt
REMULADE:
Ca. 1 dl majones
3 store ss creme fraiche
1 ss dijon sennep
1/2 - 1 ts blomsterhonning
1 ss finhakket sjalottløk
3 ss finhakket sylteagurk
1 ts hvitvins eddik
1 ss grovhakket kapers
2-3 ss finhakket dill
Salt - pepper
Begynn med å lage remulade ved å røre sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Ha olivenolje og hvitløken på en stekepanne og stek skivene til de blir sprø og får litt farge. Vend rucola inn med olje, eddik og litt salt og pepper og fordel den på de fire skivene. Legg på en stor skje remulade og røkelaks. Topp med litt mere remulade og dill.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar