Søk i denne bloggen

tirsdag 5. juli 2022

Røkelaks og remulade på surdeigsbrød


 Enten du skal ha gjester til lunsj eller skal lage noe ekstra godt til familien, er dette laksesmørbrødet både lettvint og aldeles nydelig, det er virkelig et festmåltid. Du kan bruke et annet godt brød i stedet for surdeigsbrød og du kan bruke gravlaks i stedet for røkt laks.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

4 store skiver surdeigsbrød  

Olivenolje

1 fedd hvitløk delt i to på langs

Røkt laks, (ca. 4 skiver laks til hver skive brød)

Rucola salat

1 ss olivenolje

1 ts hvitvinseddik eller presset sitron

Dill til pynt

REMULADE:

Ca. 1 dl majones

3 store ss creme fraiche 

1 ss dijon sennep

1/2 - 1 ts blomsterhonning

1 ss finhakket sjalottløk

3 ss finhakket sylteagurk

1 ts hvitvins eddik

1 ss grovhakket kapers

2-3 ss finhakket dill

Salt - pepper

Begynn med å lage remulade ved å røre sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Ha olivenolje og hvitløken på en stekepanne og stek skivene til de blir sprø og får litt farge. Vend rucola inn med olje, eddik og litt salt og pepper og fordel den på de fire skivene. Legg på en stor skje remulade og røkelaks. Topp med litt mere remulade og dill.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar