DU TRENGER:
125 gr hvetemel
115 gr lyst rørsukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Liten klype salt
2 egg
Raspet skall av 1 sitron
115 gr mykt smør
2 ss melk
Ca. 150 gr frosne blåbær
SITRONGLASUR:
Ca. 100 gr melis
4 ss presset sitron
Melis og sitronsaft røres glatt
Rasp sitronen og ta vare på resten av sitronen til kaken er ferdig. Ha alt det tørre i bakebollen. Ha i eggene, det myke smøret, sitronskall og melk. Rør sammen til en jevn røre. Hell røren i kakeformen og hell over blåbærene. Trykk bærene lett ned i kaken. Stekes ved 170 grader i ca 20 - 25 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er stekt. Når kaken taes ut av ovnen prikkes den tett i tett med en gaffel og resten av sitronen presses over kaken. Kaken avkjøles på rist og dekkes med melisglasur når kaken er helt avkjølt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar