Søk i denne bloggen

lørdag 23. juli 2022

Blåbærkake med sitronglasur

 

 
En saftig kake med smak av blåbær og sitron. Kaken er veldig rask og enkel å bake, toppes med melisglasur, skjæres i ruter og smaker nydelig til en kopp kaffe. Kaken stekes i en form på ca. 20 cm x 20 cm.

DU TRENGER:

125 gr hvetemel

115 gr lyst rørsukker

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

Liten klype salt

2 egg

Raspet skall av 1 sitron 

115 gr mykt smør

2 ss melk

Ca. 150 gr frosne blåbær

SITRONGLASUR:

Ca. 100 gr melis

4 ss presset sitron

Melis og sitronsaft røres glatt 

Rasp sitronen og ta vare på resten av sitronen til kaken er ferdig. Ha alt det tørre i bakebollen. Ha i eggene, det myke smøret, sitronskall og melk. Rør sammen til en jevn røre. Hell røren i kakeformen og hell over blåbærene. Trykk bærene lett ned i kaken. Stekes ved 170 grader i ca 20 - 25 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er stekt. Når kaken taes ut av ovnen prikkes den tett i tett med en gaffel og resten av sitronen presses over kaken. Kaken avkjøles på rist og dekkes med melisglasur når kaken er helt avkjølt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar