Søk i denne bloggen

lørdag 23. juli 2022

Karamellisert løk


 Det er like greit å lage en stor porsjon når du først er i gang, for å lage karamellisert løk  tar litt tid. Karamellisert løk er så utrolig godt til så mangt, som karbonader, hot-dog, smørbrød og biff og mange flere retter, så ta deg tid en dag du har litt andre "sysler" på kjøkkenet og sett over en gryte med løk så kan du ha et lite "øye" med løken mens du gjør andre ting.

DU TRENGER TIL EN STOR PORSJON:

5 middels store løk

2-3 ss smør

1 ss nøytral olje

Salt - pepper

1 ts sukker

1 ss balsamico

 1 1/2 ts soyasaus 

   

 Rens løken, del den i to og skjær litt tykke skiver. Bruk en stor stekepanne eller en gryte, selv bruker jeg en liten jerngryte. Sett gryåen på middels varme og tilsett smøret. Når smøret begynner å få farge, tilsetter du løk og olje. Skru litt ned på varmen på komfyren og rør om på løken av og til. Det er viktig å ikke ha for sterk varme, dette er en liten "tålmodighets prøve". Etter hvert vil løken begynne å få litt farge og da kan du tilsette sukker og salt. Pass på å røre i løken med jevne mellomrom. Når løken har fått en fin gylden farge og ser ut som om den snart er ferdig, tilsetter du soya og balsamico, la væsken koke inn før du heller løken over i en skål.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar